Terug naar Insurblog
Groei

WeGroup sluit partnership met ANVA

Het verzekeringstechnologiebedrijf WeGroup is sinds 1 november officieel business partner van software leverancier ANVA. Met deze samenwerking komen uitgebreide koppelingsmogelijkheden beschikbaar voor (huis)volmachten die ANVA als polisadministratiesysteem gebruiken. Dit is een logische volgende stap in de groei die WeGroup in Nederland heeft ingezet. 

Sinds de lancering van WeGroup in Nederland in februari van dit jaar kent zij een gestage groei in klanten, partners en producten. Zo heeft zij recentelijk Fidus (merk binnen Heinenoord) als klant mogen verwelkomen en is zij partnerships aangegaan met verschillende assurantie systemen en CRM’s. Arjuna Bosch, Country Manager van WeGroup Nederland, legt uit waarom de keuze nu is gemaakt om het partnership met ANVA aan te gaan:

Wat is de toegevoegde waarde van deze samenwerking voor jullie klanten? 

Als WeGroup zorgen we ervoor dat adviseurs in de particuliere en zakelijke markt hun adviesproces veel efficiënter uitvoeren.  Met onze software voeren ze de inventarisatie gestructureerd uit en brengen ze risico’s en behoeften van klanten in kaart. Dit resulteert in een professioneel en overzichtelijk adviesrapport, standaard voorzien van uitgebreide verzekerings- en preventie kennis. Alle data en adviezen worden netjes vastgelegd zodat de adviseur zorgplicht proof werkt. Maar de waarde is nog groter wanneer WeGroup geïntegreerd is met hun bestaande systemen. Met de samenwerking met ANVA zorgen we hiervoor. 

Hoe werkt dat in de praktijk?

De adviseur start het risicoanalyse proces voor een nieuwe of bestaande relatie. Dit kan vanuit het openen van een bestaande klant of vanuit een automatisch signaal dat in de takenlijst van de adviseur terecht komt wanneer het tijd is voor een tussentijdse “checkup”. Wanneer de adviseur een risicoscan start dan halen wij realtime de data op bij ANVA. De risicoscan zal voorzien zijn van up to date relatie-, object- en polisdata als basis voor de risico analyse. Vervolgens worden na de analyse adviesrapporten en taken weggeschreven naar ANVA.  

Kunnen alle ANVA klanten gebruik maken van deze oplossing?

We hebben het hier over een integratie met het ANVA-systeem via de koppeling die ANVA beschikbaar stelt. Deze wordt door ANVA geactiveerd op verzoek van de ANVA klant die met WeGroup wil werken. Deze zorgt er enerzijds voor dat op de meest volledige en actuele data gewerkt wordt. Anderzijds kan de integratie voor meerdere ANVA klanten generiek ingezet worden. Dit betekent voor onze klanten dat ze kunnen aansluiten tegen lagere kosten en sterk verkorte doorlooptijden. Aangezien ANVA veruit marktleider is in de volmachtmarkt hebben we het hier over een marktbrede verbetering in efficiency en kwaliteit. Dit is hard nodig in een tijd waarin er schreeuwend personeelstekort is. 

Ronald Rongen, partner manager van ANVA, voegt hieraan toe: 

“We zien dat risicomanagement steeds belangrijker wordt in de dienstenportfolio van onze klanten. We zijn daarom blij dat onze klanten nu, naast de oplossing die we met een andere partner bieden, ook kunnen kiezen voor de risicoscan van WeGroup, met ANVA als bron.”

Over WeGroup:

WeGroup is een online data-gedreven adviesplatform dat het inventariseren en adviseren van risico’s en behoeften eenvoudig en efficiënt maakt voor intermediairs, volmacht bedrijven en verzekeraars. Inmiddels maken in België al meer dan 600 intermediairbedrijven gebruik van de diensten van WeGroup. Wil je bespreken wat WeGroup voor jouw kantoor kan betekenen?

Start een gratis trial

Probeer WeGroup
Over
Arjuna Bosch
Als Country Manager van Nederland bij WeGroup leidt Arjuna de lancering in Nederland. Dankzij zijn uitgebreide expertise in de verzekeringsbranche en zijn marketing kennis, is hij de go-to persoon voor al je vragen over de Nederlandse markt. Vragen over pasgeboren baby’s ook trouwens!
Name
Position
Company
Category
No items found.
share

Ontdek #InsurBlog,
uw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, gesprekken met experts, mini guides, blog artikelen en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor uw interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...