Terug naar Insurblog
Automatiseren

Uitbreiding van koppeling WeGroup met DIAS vergroot efficiëntie voor assurantiekantoren en volmachten

De koppeling tussen de verzekeringssoftware van WeGroup en DIAS is sinds 18 januari verder uitgebreid. Met deze samenwerking komen uitgebreide koppelingsmogelijkheden beschikbaar voor assurantiekantoren en (huis)volmachten die DIAS als CRM systeem gebruiken. 

Verschillende DIAS kantoren maken gebruik van de software van WeGroup en profiteerden tot nu toe van een basis koppeling. Om het werkproces van deze kantoren verder te versnellen, zijn hier diverse functionaliteiten aan toegevoegd. Zo was het al mogelijk om relatiedata vanuit DIAS te gebruiken als basis voor de risicoscan, rapportage en portefeuillebeheer binnen WeGroup. Nu zijn ook een overzicht van lopende polissen en de risico-objecten van de relatie geïntegreerd. Bovendien is het mogelijk om na het opstellen van een adviesrapport dit rapport, inclusief taken en agenderingen, terug te sturen naar DIAS voor een naadloze opvolging.

Als WeGroup zorgen we ervoor dat adviseurs in de particuliere en zakelijke markt hun adviesproces veel efficiënter uitvoeren.  Met onze software voeren ze de inventarisatie gestructureerd uit en brengen ze risico’s en behoeften van klanten in kaart. Dit resulteert in een professioneel en overzichtelijk adviesrapport, standaard voorzien van uitgebreide verzekerings- en preventie kennis. Alle data en adviezen worden netjes vastgelegd zodat de adviseur zorgplicht proof werkt. Maar de waarde is nog groter wanneer WeGroup geïntegreerd is met andere assurantiesystemen. Met de uitgebreide koppeling met DIAS zetten we hierin weer stappen. 

In samenwerking met DNA yachtinsurance en Villasure zijn ook de eerste afsluitstraten op basis van de rekenboxen van DIAS neergezet. Op basis van een aantal vragen over de boot of vakantiewoning kan de consument zelf online  een premie berekenen. Hierbij is het mogelijk om dekkingen te selecteren, voorwaarden te vergelijken en uiteraard online af te sluiten. De afgesloten verzekeringscontracten landen netjes in DIAS. Met deze module zet WeGroup de eerste stappen om naast het adviesproces, ook het bemiddelingsproces te ondersteunen.

Over
Arjuna Bosch
Als Country Manager van Nederland bij WeGroup leidt Arjuna de lancering in Nederland. Dankzij zijn uitgebreide expertise in de verzekeringsbranche en zijn marketing kennis, is hij de go-to persoon voor al je vragen over de Nederlandse markt. Vragen over pasgeboren baby’s ook trouwens!
Over de videoserie
Via onze webinars willen we adviseurs op de hoogte houden van alles dat zich actueel afspeelt in het verzekeringslandschap van vandaag. Volg deze live mee via onze website of bekijk ze opnieuw via #Insurblog.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
share

Bekijk lanceringswebinar

Lanceringswebinar

Ontdek #InsurBlog,
uw maandelijkse inspiratie

Blijf op de hoogte van nieuwe verzekeringstrends en ontvang waardevolle inhoud, zoals interviews met marktleiders, gesprekken met experts, mini guides, blog artikelen en webinars.
Of maak hier je afspraak
Dankjewel voor uw interesse!
Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens...